Informator o strukturze Uczelni

Rozwiń
Start > Organizacja uczelni  > Podstawowe jednostki strukturalne  > Wydział Nauk o Zdrowiu z Instytutem Medycyny Morskiej i Tropikalnej  > Katedra Żywienia Klinicznego  > Zakład Towaroznawstwa Żywności

Zakład Towaroznawstwa Żywności

Katedra Żywienia Klinicznego

KOMUNIKATY I OGŁOSZENIA

Tematy PRAC MAGISTERSKICH w roku akademickim 2020/2021

2020-09-30

Tematy prac magisterskich na studiach stacjonarnych dla kierunku Dietetyka realizowanych w ramach Zakładu Towaroznawstwa Żywności

Dr hab. inż. Magdalena Skotnicka
1.Profilowanie jakości wybranych miodów.
2. Ocena porównawcza sytości mięsa hodowlanego i dziczyzny.
3.Ocena poziomu sytości wybranych produktów zbożowych.
4.Ocena sytości produktów wzbogacanych w błonnik, hydrokoloidy lub skrobie modyfikowane.
5. Możliwości wykorzystania skrobi modyfikowanych.
6. Możliwość zaproponowania swojego tematu po akceptacji przez promotora.

Dr Patrycja Gogga
1.Diety roślinne a ilość tkanki tłuszczowej i poziom leptyny u kobiet. – Joanna Drewing
2.Poziom osteokalcyny u kobiet stosujących różne rodzaje diet bezmięsnych.
3.Spożycie wybranych składników odżywczych przez kobiety na diecie wegańskiej w odniesieniu do norm żywieniowych.

Dr Agata Janczy
1. Zaburzenia bariery jelitowej u kobiet z autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy.
2. Ocena sposobu żywienia kobiet ze zdiagnozowaną chorobą Hashimoto.
3. Indeks zapalny diety kobiet cierpiących na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.

Aktualizacja strony: 13.09.2023
Filip Kłobukowski